Garažna sekciona vrata čine značajan arhitektonski elemenat Vašeg boravišta. Zahvaljujući bogatoj ponudi boja i velikom izboru raznih vrsta panela, vrata mogu da budu izrađena u savršenoj harmoniji i eleganciji prema svakom objektu. Zahvaljujući svojoj konstrukciji sekciona garažna vrata garantuju visoku toplotnu i zvučnu izolaciju. Brtvljenje vrata je obezbjeđeno rubnom brtvom.
Sekcijska garažna vrata su komforno i moderno rešenje za obezbjeđenje garaže. Omogućavaju potpuno korištenje cjele svijetlosti otvora i ne zauzimaju prostor pred garažom. Pozitivne strane modernih sekcionih garažnih vrata jesu stabilnost, trajnost, jednostavnost upravljanja.

Garažna vrata koja stoje u našoj ponudi mogu da se otvaraju ručno ili daljinski odnosno sa ili bez elektro motora. Sva vrata su njemačkog proizvođača Hörmann.

Zahvaljujući novim tehnologijama, garažna vrata bez motora i automatike ili npr. kip garažna vrata lako je i jednostavno otvoriti kao i automatska garazna vrata i to ugradnjom potpornih opruga u mehaniku za kip garažna vrata. Nekad prije ugrađivala su se garažna vrata koja imaju po jednu jaču oprugu sa svake strane, međutim to je stvaralo određene probleme kad jedna opruga popusti. Novim manjim i fleksibilnijim oprugama, te ugradnjom više manjih opruga na mehaniku garažnih vrata ti su problemi riješeni.

Garažna vrata sastoje se od više sekcija koje se pomiču na stranu ili prema gore. Zahvaljujući sekcijskim vratima stvorila se mogućnost da se automatska garažna vrata otvaraju i zatvaraju bez ikakvih problema i kada je vozilo parkirano odmah ispred njih. Sekcije moraju biti izrađene na načine da ne omogućuju slučajno prignječenje prstiju dok otvarate ili zatvarate svoja garažna vrata. Bitno je osiguranje opruga koje sprečavaju slučajno urušavanje vrata ako se dogodi da koja od opruga slučajno ispadne ili popusti. Garažna vrata koje imaju ugrađene motore za automatiku možemo otvarati i zatvarati uz upotrebu daljinskog upravljača, različitih ključeva za tu namjenu, pritiskom na sklopku ili posebnim kodiranim ključevima. Najpopularnija i najatraktivnija su daljinska upravljanja s kojima svoja garažna vrata otvaramo iz našeg vozila naravno. Jednako tako možete i podesiti u slučaju da imate automatska dvorišna vrata da tim istim daljinskim upravljačem otvarate i svoja dvorišna vrata. Kvalitetno toplinski izolirana garažna vrata pružaju odličnu zaštitu automobila i brzo sušenje mokrog ili snijegom zasutog vozila. U zimskim uvjetima se automobilska stakla ne lede te ih ne morate ujutro strugati, kao što ste to vjerojatno prije uvijek morali raditi prije odlaska na posao, dok ljeti automobil ostaje u hladu.

Neke karakteristike naših garažnih vrata:

Ostaje više mjesta (Sekcijska vrata otvaraju se okomito i leže ispod stropa, samim time nude maksimalan prostor u garaži kao i za parkiranje ispred nje)

Povećavaju provoz (ugradnjom iza otvora)

Pristaju u svaku garažu (oblik otvora može biti pravokutan, skošeni, segmentni ili kružni sekcijska Hormann vrata uvijek odgovaraju).